Lite om mej

 

 

Besökare nummer

 

Jag föddes i mitten på förra seklet i Vännäs, en ort tre mil väster om Umeå. Ända sedan barnsben har ett av mina stora intressen varit djur, och främst då hundar. Från 2-årsåldern tillbringade jag de flesta dagar hos grannen tvärs över gatan. Dom hade en liten la'gård och flera hundar, främst stövare. Det hände mer än en gång att jag somnade på deras kökssoffa tillsammans med någon av hundarna.


Till slut köpte mina föräldrar en hund,men helt fel sort i mina ögon. Jag ville ha en stor hund och så kom dom hem med en pekinese!? Ja, det gick som det gick. Jag for ändå varje dag över till grannarna och deras hundar.

Så gick åren och en hel del olika djur hade sitt hem hos oss. I början av 70-talet köpte mina föräldrar en svart labradortik, Petra, som fanns med oss i 11 år fram till 1984.

Sedan 1988 bor jag i ett stort 2½-planshus där mina föräldrar tidigare hade en liten ICA-butik . Jag har jobbat inom Handikapp i totalt nästan 43 år, sedan 1985 med rehabilitering/sjukgymnastik. Blev Diplomerad Beröringspedagog 2001, och har haft stor nytta av Taktil Stimulering i mitt arbete och även privat. Den 1:a Juni 2010 slutade jag min tjänst i Umeå kommun för att ägna mej åt annat, bl.a. mina hundar. Är sedan våren 2004 avelsråd för Hannoveransk viltspårhund i Svenska Schweisshundklubben.

År 1991, då min dotter var 7 år, köpte jag min första alldeles egna hund, en Labrador Retriever som kallades Sally.
 På våren 1998 flyttade Helga, en Hannoveransk Viltspårhund, hem till oss.
Ett halvår efter Sally somnade in kom Ellen, en labrador helt olik Sally både i storlek och sätt.
Den snöfria tiden på året ägnas mycket av fritiden åt hundarna. Vi är ofta ute i skogen då och spårtränar, och ibland bara på promenader, bär- eller svampplockning.
Vintertid är det av naturliga skäl lugnare på den fronten, men tack vare skoterspåren kommer vi oss ut i skogen även då snön ligger djup.
I början av Augusti 2008 kom Helgas barnbarn Olga hem till oss och fick vid dryga 1 års ålder ta över eftersöken efter Helga som hastigt fick fara till hundhimlen.Haukeliseter Maj2010
I övrigt är det mesta omkring mej ett välordnat kaos allt som oftast. Det är aldrig riktigt lugnt. Är det inte vedstaplar som är på väg att rasa,( se bilden till vä.) så är det andra små händelser som gör att man aldrig är sysslolös.

M.a.o." Hä jer ofta småsakren söm ställ dell ä. " som vi säjer häruppe i norr.3 generationer juni 2010

Skogspromenad  

Kantareller

Viltspårkurs

På Norska fjället

Sommarfjäril

Muren i blommning

Lyssnar efter....?

Sidan senast uppdaterad 2013-12-04 15:25 av Kiki Nilsson