OLGA


Olga februari 2012

Besökare nr.


Olga 8 veckor
Lördagen den 2:a Augusti 2008 blev det fullt fart här hemma igen. Efter en bilresa på 100 mil gjorde OLGA sin entré mitt i natten. Efter att försiktigt hälsat på två yrvakna hundar, Helga och Ellen så körde hon race runt hela vardagsrummet. Stackars "gamlingarna" undrade vad i hela friden det var för ett odjur som dykt upp. Nåja...det hela lugnade sej snart och då vi människor uttröttade efter bilresan dök isäng, smög sej Olga i Helgas "sovbalja" trots Helgas protester, och la sej bekvämt med huvudet på Helgas rygg. Där låg hon fortsättningsvis trots att det blev väldigt trångt ju större hon blev.


Olga smakar på en kotte

Olga, som egentligen heter Mysa i stamtavlan, har vi nog fått för våra synder! Hösten och förvintern innan snön kom 2008 hade vi klippkort hos veterinären. Allt löst på marken slank ner i hennes mage, mestadels pinnar, kvistar från hallonhäcken och vinbärsbuskarna + gräs och barr m.m. Det som kom ut bakvägen med en rasande fart liknade mest flis i vatten :-/ .
Nåja...då snön kom lugnade de hela ner sej. Då blev det bara en massa efterlämningar från älg, häst, hund, katt o.s.v. Det var dock inte heller så populärt tyckte hennes tarm.


Olgas första spår

Olga visade tidigt sitt intresse för viltspår och vid 10 veckors ålder provade hon sitt första spår i skogen. Det var ca 25 meter långt och det klarade hon galant utan hjälp. Det blev fortsatt träning till dess kylan och snön satte stopp.
Då blev det långpromenader med bus och lek i snön efter skoterspåret. Stackars Ellen blev alltid utsatt för Olga hyss och nertryckt i snön med jämna mellanrum. Hon försökte springa ifrån Olga utan större framgång.
Maj 2009 klarade Olga anlagsklassen i Viltspår och i Juni tog hon ett 1:a pris i Öppenklassen.


Olgas första utställning


sugen på lek i värmen


Olga kramasOlga 14 feb. 2012

På SvShk:s årsmöte april 2009 i Norrköping tog Olga ett 1:a pris i Juniorklass på specialutställningen.

Maj 2010 började vi en kurs i allmänlydnad och Olga sköter sej utmärkt. Önskade hon var lika duktig i vardagen :-/, men det kommer nog.
Vi har också startat upp spårträningen till Olgas stora glädje. Ett 23 timmar gammalt spår med lite blod, klarade hon galant.
Juni 2010 Tyvärr har Olga en dålig vana och det är att stoppa i sej allt oätligt, vilket hennes mage/tarm inte gillar det minsta. Efter 1½ veckas problem har hon nu fått DHS-tabletter som hon ska äta i 2-3 da'r. Hoppas det hjälper.
Snart midsommar. Olgas mage är fortfarande upp och ner och hon äter nu ett dietfoder ett tag. Trots det är hon ibland lös i magen och har även kräkts några gånger emellanåt.Hon verkar dock inte påverkad av sina besvär det minsta utan det är full fart.
Igår den 22 juni 2010. gick Olga ett Ökl-spår och imponerade väldigt på domaren.
Hans sammanfattade bedömning blev "En hund utöver det vanliga" för trots rådjur, älg och dessutom en annan hund i början på spåret så jobbade Olga vidare fullt koncenterad på sin uppgift. En klockren spårning. Det resulterade i ett 1:a pris + HP, bästa tänkbara :-)
8 Augusti 2010. Olga fick sitt tredje raka 1:a pris i Ökl viltspår så nu kan hon tituleras SE VCH.

20110416.
På Svenska Schweisshundklubbens årsmöte i Herrfallet - Arboga utdelades vandringspriser. Olga fick Megalit's spårtallrik.

20110710. Utställning i Alfta Forspark. Olga fick ck, cert och Bir

20110917. Int. utställning i Högbo. Full pott! Cert, Cacib, Bir.

20111008. Int. utställning i Sundsvall. Olga fick även där cert, cacib och blev Bir så nu är hon SE UCH!
I veckan är det spårträning som gäller, älgjakten sätter igång igen till helgen.

2012-01-27. Efter 85 mils sträck-körning till Värmland anlände Olga och jag till Skogsråa's Kennel. Den 27 och 28 januari parades Olga med Skogsråa's Önskedröm (Dragos), så nu är det bara att vänta och se om det ger resultat i småttingar. Matsnål har Olga alltid varit men nu är hon värre än någonsin, vad det nu betyder!? Dräktighet eller skendräktighet, tiden får utvisa.

2012-03-10. Tyvärr gick Olga tom, inga valpar denna gång. Orsaken vet jag inte. Jag hade tagit blodprov innan jag åkte och parade henne och det visade att det var rätt i tiden.
Hon har dock "ätit upp sej" och väger nu 33,4 kg så nu blir det bantning istället.

2012-07-08. I början på Juli åkte vi med husbilen till Norge, Bjorli, där Norska Schweisshundklubben hade sin sommarträff. En trevlig helg med trevligt folk och fina hundar. På deras specialutställning fick Olga Excellent, ck och blev 2:a bästa tik.

2015. Det blev ingen fler parning för Olga. Hennes löp kom på olämpliga tider. Hon får vara arbetshund och naturligtvis familjehund. EN ny kompis efter Ellen har hon också fått i år. EN labb-tik, Dixi, har flyttat in hos oss på foder. Efter några kontroverser kompar dom två bra ihop 99% av tiden.


Olga åker husbil.

Olga tränar "inte röra"

Olgas första möte med älg.

Olga svalkar sej.
 

Ska vi leka?

Olga lyssnar efter älg

Olga bjuder upp till dans

Midsommardans Olga&Arko

Olga ser sjöfågel
 

Snart 3 år

Är det inte dax snart?
 

I väntan på gruppfinal
i Högbo sept. 2011

Olga med sina priser från Högbo

Olga väntar på sin tur
 

Trött Olga efter utställning

 

Sidan senast uppdaterad 2015-08-06 13:55 av Kiki Nilsson