AKILLES

Besökare nr.

 
Eddie 3v.
 
 
 

Eddie 6 mån.
AKILLES - Retstickan, kom först av pojkarna. En buspropp som älskade att sätta fart på dom övriga. Mer än en gång fick han stå ut med att tjejerna gaddade ihop sej och tuktade honom rejält, dock utan större framgång. Han kallas nu EDDIE och lever sitt liv i Asarum, där han följer husse mest hela dagarna på jobbet.

Mars 2004 var han på utställning 9 månader gammal och fick då en 2:a i juniorklassen. Husse tycker inte det är världens roligaste att tävla på utställning och spårprov, men desto mer älskar han praktisk jakt och eftersök.

Eddie började tidigt att spåra skadat vilt och jobbar tillsammans med husse på några gods i södra Sverige som eftersöksekipage
. Han har alla jaktliga egenskaper och avfångar hjortvilt och ställer vildsvin. Grävlingar och rävar går inte heller säkra för honom.

Jaktsäsongen 2005 har dom gjort nästan 100 eftersök inklusive kontrollsök. Dom ingår också i SES och tar hand om trafikskadat vilt i sitt område.

April 2006 kom Eddie med husse till Schweisshundklubbens årsmöte på Härjarö  Han ställde inte upp på specialutställningen p.g.a. diverse småskador men vi fick i alla fall träffas.

2009. Eddie och husse jobbar hårt med eftersök och gjorde under året142 eftersök!

2013. Eddie jobbar fortfarande hårt och får göra ca 150/år. Då andra hundar går bet kallas husse och Eddie in och klarar upp det hela. Det höll dock på att sluta illa för Eddie i fjol då han blev sprättad i halsen av ett vildsvin. Mot alla odds klarade han sej tack vare husse och veterinärens insats.

 
Avslutat eftersök i mörker.
 
Eddie mars 2005

Eddie poserar mars - 05

Less på fotografen.
 
Eddie april 2006

Ett muskelknippe.
   

Sidan senast uppdaterad 2013-12-04 14:44  av Kiki Nilsson