Enya

Besökare nr.


Hanni 7½ v.

ENYA - Funderaren, föddes först av alla. Då alla andra valpar sprang till matskålarna satt hon lugnt och funderade en stund innan hon bestämde sej för att äta. Hon flyttade till Skövde och kallas numera HANNI. Hon började tidigt och träna viltspår och den 15 nov 2003 klarade Hanni anlagsklassen 6 mån. och 2 dagar gammal.Hon har också hunnit med att gå valpkurs och varit på inofficiella utställningar.
Nio mån. gammal vägde Hanni 19 kilo och var 47 cm. i mankhöjd


Hanni 10mån.


Hanni på besök -06

Under -04 och -05 har husse Sune lotsat Hanni både genom utställningar och spårprov. Hon är nu både S VCH och SJCH och har även fått ett cert på utställning.
Jaktsäsongen 2005 har dom fått jobba mycket med eftersök, både trafikskadat vilt och skadeskjutna djur. Ett 50-tal eftersök har dom gått och Hanni har alla de jaktliga egenskaper en HS ska ha. Dess emellan blir det en del spårträning, på vintern skidåkning och på sommaren motorcykelturer.

Juni 2006 hade vi nöjet att vara "hundvakt" åt Hanni ett par dagar. Det blev mycket lek och bus med Helga & Ellen och mysstunder med "gammelmatte". Det var jättetrevligt att få rå om henne ett tag igen. Vi får nog träffas igen i september då älgjakten startar här uppe i norr. Då ska husse jaga i sina gamla hemtrakter i 14 dagar.

 

Maj 2007. Hanni  fick sitt 3:e cert på utställning och blev därmed SUCH!

Mars 2011. Hannis älskade husse avled den 17 mars efter en tids sjukdom så Hanni har flyttat till sin syster Heidi i Mönsterås. Tyvärr blev Hanni sjuk, fick stora smärtor, förmodligen diskbråck i halsen, och avlivades sommaren 2011.Hanni i Vännäs -06

           
       Hanni 22 månader         Hanni 8 mån.på rådjurssök        Hanni på skidtur                Hanni och Helga   

           
    Hanni i MC-utrustning          Hanni väntar på älg.           Oj, va stor du är!                  Eftersöket klart!

 

        
 Hjälpsam med vårstädning.   Eftersöket klart. okt.2007. Ännu ett lyckat eftersök.

Sidan senast uppdaterad 2013-12-04 14:32 av Kiki Nilsson