Helga

 
Helga 11år 4 månader.

Du är besökare nummer   

    

Helga flyttade hem till oss i maj 1998. Hon heter egentligen Alpha och är en Hannoveransk Viltspårhund eller som rasen heter i ursprungslandet Tyskland, Hannoverschen Schweisshund. Det finns i nuläget ca. 75 - 85 st. Hannoveranare i Sverige. Här uppe i norr är jag ganska ensam om rasen.
 Det finns två raser till som ligger under samma specialklubb. Mer intressant läsning om alla tre raserna finns under Svenska Schweisshundklubben

 

Helgas första år vände upp och ner på vår annars rätt så lugna tillvaro.Här blev det fart och fläkt från första stund. Till skillnad från Sally hann hon med det mesta de få stunder dom var ensamma hemma. Allt från att omsorgsfullt "läsa" alla tidningar till att sätta tänderna i trådlösa telefonen och en del disketter till datorn. Däremellan rök en del skor, mattor och hunddynor. Men hennes min var alltid lika oskyldigt undrande då jag kom hem. Dessutom "terroriserade" hon Sally och katten så fort hon fick en chans och försökte genast klättra högst upp på rangskalan bland husets djur.


Helga lyssnar efter "björnen" Greta


Olga - Helga juli 2009

Helga blev både svensk och int. utställningschampion och viltspårchampion. Hon blev vid 9 års ålder godkänd på ett björntest också.

Det blev många och långa eftersök på älg och hon fick reda upp en hel del eftersök som andra hundar gått bet på. Hon gav aldrig upp ett spår och imponerade på många jägare med sitt spårsinne och målmedvetenhet på eftersöken.
På Svshk:s årsmöte 2009 trodde domarna att hon var allt från 4 - 7 år så hon bar sin ålder med heder.

Helga var en hund som kom mej så otroligt nära och hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Tyvärr blev hon akut sjuk i slutet av Juli 2009 och jag var tvungen låta henne somna in den 5 Augusti. Det var ett svårt och sorgligt beslut att ta, men en tröst är att hon aldrig hade ont.  Hon lämnade snabbt och stilla denna värld liggandes på sin dyna på altanen och med huvudet i mitt knä nästan 11½ år gammal.

 

Helga på bild i olika situationer


Helgas mamma Beata


Babsittarens Schweissmann
( Pappa till valparna)
Helga apporterar juli-06


 

Sidan senast uppdaterad 2010-06-10 10:27 av Kiki Nilsson